Sign in to follow this  
[GB]Link

80mm Fans LED Dimming

Recommended Posts

[GB]Link    0

hello, I have some Cooler Master 80mm LED fans (5, Purple LEDs) and

When I bought them (december 2004) they were bright and vibrant. But

within 2 weeks they got noticable dim.

Recently I bought another 80mm fan with Blue LEDs and its still bright

as the day I plugged it (3 weeks ago) into the molex. So im

curious if this is a problem with older fans? If I were to purchase

new ones, would they stay bright or just dim out like my other purple

ones?.. box says "Neon LED Fan" if that matters at all. I asked this

to technical, but both respons had nothing in them. Id appreciate any

help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
zerospace    0

Well, I have the same fans in my computer and haven't noticed any dimming -- the 'purple' LEDs are UV - and they're not nearly as bright as say, blue LED or green LED fans.

Did you use any kind of a splitter to provide power to these fans? Because with less power, the LEDs will dim. Some of my LED fans are hooked up to a fan controller, and when I slow the fans down, the LEDs dim correspondingly.

Just some possibilities for you to consider. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mindless Moron   
Guest Mindless Moron

have you tried cleaning them you wont se e dustuntil you actully examine them but this is normally the most frequent cause of dimmin

Share this post


Link to post
Share on other sites
[GB]Link    0

I have recently cleaned them and they still are quite dim.

and no, i haven used any splitters I just used the molex provided.

Its listed as purple. I have UV LEDs in another case, this are indeed purple my friend :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
[GB]Link    0

how am I supposed to direct the email too them? heh, not like I can go "these fans are dim, gimme new ones" heh.

thanks for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vin_Laden    0

It's incredible how much they can dim....

When I turn my case on all fans turn on at full power and a few seconds later my automatic fan control comes online (senses the low case temp) and throttles power back. You can see the LED's go to about as half as bright as they were....(the fan noise to).

Just thought I would throw in my 2 cents....

No idea other than your PSU is bogging down.....but fans shouldn't do that....

Share this post


Link to post
Share on other sites
[GB]Link    0

cant be, I have a Antec True Control 550 PSU.

Its gotta be a defect in the Fans because I have a newer blue one that hasnnt dimmed at all.

still waiting for a reply from the RMA department from Cooler Master..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[GB]Link    0

nah, Ive got the rails at what they should be, or atleast .1 off from it.

I dont get it because I have one as my CPU1 fan it and dimmed out,

and I have new new blue one as in chasis (two fans on heatsink)

and the blue one is still bright, and I have another blue one tahts still bright for 2 months know when the purple oneds dimmed in a month :?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this