Ian Rippel

MasterAir MA410M Lighting Issues

Recommended Posts

Ian Rippel    0

I've been struggling with this cooler that I really wanted to enjoy. The first thing that happened was I received a cooler with a burst heat pipe and had to return it, thankfully the second one i received from amazon looked fine. I can't really blame the cooler for that, it could've been damaged in shipping. So after that little mishap I get to install my cooler and everything into my build and turn it on. Everything looks fine except the RGB on the MA410M. There are white leds that are constantly on, and the cooler will not sync to aura even if I click the external addressable button. Furthermore I can't seem to find the coolermaster software that I was told would also be able to control this cooler so I'm stumped. At this point removing the cooler and replacing seems not super worth it to me and I would appreciate some suggestions. Am I using the controller wrong? I've got it hooked up to the Addressable header on the motherboard and whenever I set it to external control, the cooler just stops changing color except for the white LED that never turns off.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ian Rippel    0

More Info: 

Upon further testing I discovered there is something wrong with the cooler's lights and not just the controller. I directly plugged the cooler into the argb header and got just white lights all around. The controller only colors the front half of the cooler, while the rear half just stays white. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sasori    0

'I'm also dealing the same problem as you,  whatever i do is always white.

 Second problem the screws are too small , i had to switch them all.

And third It has some problem with power supply.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Samu Petho    0

Exactly the same issues! I installed an rgb splitter, and for that had to take apart the cables for redoing the cable management, but did it carefully, did not torn apart anything... And now dealing with the same issues, controller works, but very soft lights, and the cpu temperature mode would give me white lights, and have no idea what to do... any of you guys resolved the issue yet? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.