Tristan Meadows

Coolermaster Rgb controller not working.

Recommended Posts

So i cant get my rgb controller to work. All my fans are getting power as they are rotating through the rbg colours but the software says connect device and in device manger It is saying Unknown USB device ( Device Descriptor Request Failed).

 have tried all the common fixes. Started with drivers uninstalled and reinstall(also uninstalled and reset to let windows update automatically). Double checked all the wiring was correct still same issue. 
Tried both headers and they are working(have my front 2.0 running off 1 and they are working fine in both slots). Tried the controller in my friends machine and it worked with no issues software could run and adjust the LED's.
Tried re-installing the software on my machine with a folder wipe also but just get the same thing asking me to connect the device and in manager "
Device Descriptor Request Failed" still. 
If its working in my friends machine it shouldnt be faulty ? 
Anyone got any idea's iam scratching my head about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mohd Noh    29

Hello ,

That message is usually there if the USB cable or the sata cable is not plugged in

May i know what kind specs you have + can you print screen the error ?

I just make this part 1-2 weeks ago with z97x board > nothing error i get in windows 10 pro ( original ) fully update like just plug and play

By the way did you try to uninstall then delete all related folder ?

And try read this : RGB Controller Not Recognized

4.jpg.be1c89a2c8e1782d63da8a4c04edb394.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok i got him sorted. It turns out just port 3 had an issues. Once i unplugged it would work. If i pluged other socket into it crash. Id say there is a short or something on the board. I have a replacement unit now and its working as intended ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mohd Noh    29
9 minutes ago, Tristan Meadows said:

Ok i got him sorted. It turns out just port 3 had an issues. Once i unplugged it would work. If i pluged other socket into it crash. Id say there is a short or something on the board. I have a replacement unit now and its working as intended ! 

Great and mean this issue has been solved ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cy Diskin    0

I'm having this exact same issue. I just purchased the RGB controller for my Cooler Master 5 case and the leds will Cycle but the Portal software will not recognize that the RGB LED controller is even plugged in. ' Keep getting the"connect to the internet" message. 

i've tried to uninstall the software..

unplug and replug everything.

I also tried each port individually

both USB 2.0 post on my motherboard (asus TUF z370). 

I also tried this on another machine with and the software still didnt work. 

 

Nothing is working. Could this also be a faulty unit? I spend alot of money on this and would like it to work :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zlatan    0

hi,

i also have the same problem. i returned  my controller and got a new one but same result, i don't know what to do anymore please help. it shows the lights but the software just doesn't want to work.

( i got a rog strix b360-f gaming motherboard, masterbox 5 lite case and a masterfan pro 120)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.