CM Patrick

[Official] MasterLiquid Pro Owners Club

Recommended Posts

Adric24    0
On 12/23/2016 at 10:23 AM, OM50 said:

Thanks Dariomartial. Your reply makes me feel a little better.

The cooler is keeping the beast of a CPU at 104F under heavy load, ambient is 68F.

 

Just some maths on the RPM

9375 x 60 is 563,500 per hour

563500 x 24 is 13,500,000 per day

13500000 x 365 is 4,927,500,000 per year

4,927,500,000 x 5 years is 2.46375 to the 10th or 24,637,500,000

 that is 24.6 BILLION rotations in the 5 year Warranty

 

That is a lot of wear and tear on the Little Pump that Can.

Hey Cooler Master, any details on the pump you can release?

 

 

 

Your maths are off by a factor of 3.. The reported RPM by the mother board is incorrect and a known issue.. So divide your RPM's by 3

So with your numbers the 5 year number is more like 8.2 billion maximum rotations in 5 years.. 

 

Time will tell how long these pumps will last running full speed all the time..

My old Nepton 140XL died after about 2years and Cooler Master replaced it under warranty with a NEW MasterLiquid Pro 140 (Thumbs UP to Cooler Master!!!)

Share this post


Link to post
Share on other sites
   2
On 22/04/2017 at 0:01 AM, Adric24 said:

 

Your maths are off by a factor of 3.. The reported RPM by the mother board is incorrect and a known issue.. So divide your RPM's by 3

So with your numbers the 5 year number is more like 8.2 billion maximum rotations in 5 years..

...

 

This issue of the wrong RPM will very likely never be fixed by motherboard manufacturers, I can say with 100% certainty that Asus will not fix it despite they being able to duplicate.

 

If youre interested see.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Pump speed is 1200RPM at max speed only, and its new. I saw other people with 3000RPM max speed.

My i7 8700K reachs temps like 80~90º.

Waths Wrong? Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mohd Noh    29
10 hours ago, Daniel Ribeiro said:

My Pump speed is 1200RPM at max speed only, and its new. I saw other people with 3000RPM max speed.

My i7 8700K reachs temps like 80~90º.

Waths Wrong? Thank you.

Hi Daniel

Try look link as below 

How to determine if the pump is functioning on your liquid cooler

Liquid Cooling: Where do I connect the Fans and Pump?

Well my suggestion try reinstall your cooling and see how the result .

IF you still facing same issue , please get our customer services .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now