Vincent

Storm Trigger problem(s)

Recommended Posts

Vincent    0

Hi!

Can anyone help me with fixing SUBJ keyboard, please?

History:

Keyboard was bought in 2013 and worked well. Last 6 months problem started: after boot to Win7(x64) keyboard doesn't work (not recognized by Windows), but NUM/CAPS/SCROLL lights are ON (guess what it means??). After a few plugs in/out of USB cable, keyboard loads properly.

Last week problem become worse - once you move keyboard, it looses power and again lights with NUM/CAPS/SCROLL.

I thought it's a problem with firmware (forum has mentions of that) and run their "reset tool" (it updates firmware). It didn't help and I tried to change cable. It's worth to mention standard cable is rigid and for :) knows reason it is covered with some kind of fabric - I'm not surprised so cheap-china quality works only 3 years. Well, new cable worked, but... my macro keys (M1-M5) stopped working AT ALL - I did run CM configuration tool (worst and clumsy tool I ever seen), setup all keys, closed tool (it shows counter during uploading config to the keyboard) and again same story - M1-M5 doesn't work.

I never thought so simplistic device can be so buggy to manage (BTW config tool takes 100MB!!!).

So now... how I can know firmware is working? It's version? Where to find the problem? Keyboard is already out of warranty, so any advices including break keyboard by hammer are OK. :)

PS

Does anybody need their "10 million key hits" if keyboard doesn't live even 3 years?? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
CM Bram    35

Did you try it on a different PC? Does the keyboard do that also on a different PC? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vincent    0

Nope, I didn't try on another PC. But even if I try, how it helps to make it work on my PC??

I'm not a scientist to "investigate" what Cooler-Master "masters" could break - it's their job for their money. From my side I need normal tool which will diagnose my keyboard and state why it doesn't work.

Shortly, problem is: keyboard CAN store macros info (since CMTrigger.exe can load it and show), but when I press keys (M1-M5, "CM key"), nothing happen. And this serious bug happen after I used "reset tool". So return please my original firmware and make my keys work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leebyn    4

The 3 indicator lights issue is really common on the CM Storm Trigger. I'm almost certain it's some sort of internal connection problem, since it's caused by physically bumping the keyboard. I get it often as well...

 

Anyhow, are you pressing the right side CM Storm function Key + number 1-5 key (on Row1, same row as backspace)? That will switch profiles properly. I think the firmware update must have set your profile to default.

 

And if you delete the extra language files for the software, the file size will decrease a lot! I wish they would separate the downloads to save on space too haha.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vincent    0

After "reset tool" all profiles was reset too and I setup new profile with the same keys. And yes, I tried "CM"+1 (my first profile) - nothing works. Very right now keyboard works fine except only these macros - M1-M5 doesn't work and "CM" key doesn't act as a "Windows key" (who the :) this collermaster to set his own key by default??? It's WINDOWS KEY, don't touch it!).

So it's not "connection problem" - it's problem "greedy CEO hires chineese/indian monkeys to write buggy software". And most important is device SDK (or hardware description) is hidden - now I have "partly working" keyboard for enormous money and very negative feeling about coolermaster competency.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leebyn    4

I meant the 'physical bump + 3 indicator LED' is an internal connection issue. If you use the extra ac power cable and unplug the usb mini b cable, you will notice that the 3 LED on means that there is power going to the keyboard however it is not functional (either booting or disconnected from system.) Certain motherboards will also cause the '3 LED on' state when you shutdown the system and the USB still receives power.

 

My keyboard has that disconnection issue at times but the profiles and macros work perfectly, so I believe them to be separate problems.

 

Does your keyboard LED blink twice when you press right Storm key and ~ (key left of number 1 in Row1)? That is the shortcut for default profile. After you do that, release and hold the CM Storm key again and press number 1 next to it. Maybe that will help you get to Profile 1. If not, then Cooler Master has to update the firmware, that's not right...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vincent    0

My problem is not profiles - I have activated profile1 where M1-M5 keys work. But "CM" key is also "reassigned" to be "Win" key and this key doesn't work - that's strange!

Moreover - when I played with pressing "CM+1" my profile1... WAS DELETED! Worst software I ever used....

 

Sometime I start PC and 3 LED are ON - keyboard doesn't work. I put cable to another USB port, 4 seconds wait and... keyboard works! Seems CoolerMaster still cannot write quality drivers even for such simplistic device.

I don't need goddamn complex macros, I just need M1-M5 keys to send proper combination - that can be EASY achieved by sending unique scan codes (which can be easy intercepted by AutoHotKey and reassigned). But instead I keep on disk 500MB of cr@p from CM which even doesn't work properly! :)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now