Chowchilla

Cooler Master Seidon 120V V2 loud humming/ticking noise.

Recommended Posts

Chowchilla    0

Greetings.

 

I've had this AIO installed for 2 days now and no matter what i dont i cant get rid of this loud humming/ticking noise.

 

the PUMP is running at 2500RPM in the bios, its not limited in any way.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=_-rmfEix1KE&feature=youtu.be

 

the video doesnt do it justice as it sounds that loud when im at my desk and the case is off by the right of me.

 

ive tried re-seating the pump, changing fan headers and using a 3 pin to molex adapter.

 

the only way i can get it to be silent is reducing the RPM to 1000rpm.. but at that speed its idling at 40 degrees.

 

 

any suggestions?

 

Thankyou.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sunday Morning    179

Hi and Good Morning

 

what kind spec you using for that seidon ?

 

my pump running at 2.4k with performance setup

 

with i5 4690k and z97xgaming 5 my idle 30-32c load at 43-45c

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sunday Morning    179

Just finish watch you vid .

 

CPU x 1 / System x 4 FAN connectors << try connect the Cpu Fan Header to your pump connect

 

the sound not bad ... probably that is air burbble

 

long time ago iam facing this issue .. i have ON my seidon around 48h non stop :) in the end my music in there .. gone :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chowchilla    0

Hi and Good Morning

 

what kind spec you using for that seidon ?

 

my pump running at 2.4k with performance setup

 

with i5 4690k and z97xgaming 5 my idle 30-32c load at 43-45c

 

 

Just finish watch you vid .

 

CPU x 1 / System x 4 FAN connectors << try connect the Cpu Fan Header to your pump connect

 

the sound not bad ... probably that is air burbble

 

long time ago iam facing this issue .. i have ON my seidon around 48h non stop :) in the end my music in there .. gone :)

 

 

Hi. ive tried every fan connector, 3 of them allow for variable RPM, 2  have no control and fun at full whack all the time. its defiently not a power issue as ive hooked the pump to the PSU and it still makes the noise.

 

my specs are :

 

MSI Z77A-G45.

Intel Core i5-3570K

MSI GTX 970

BEquiet 630w PSU.

 

the noise is odd, its more of a electrical buzz than anything. its been on for afew days now and its not stopped.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sunday Morning    179
HI

 

did you try setup at bios ?

 

World's 1st UEFI and software graphical user interface

MSI Click BIOS II provides a consistent user interface both in the UEFI BIOS and in Windows, it provides the most convenient way for users to control system settings and supports touchscreen control.

 

Benefits

- Graphical User Interface, with touchscreen support

- Simply click or touch and move to change settings

- Full system control, including overclocking, security and information

 

try check you bios and see how ?

 

before i jump to z97x gaming 5 .. i have z68 .. and have to set my bios to default .. if not i also can hear some noise ...if i set more than that

 

and stay connect your pump radiator at Cpu fan Header ..

 

hope this can help you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now