Martin

Cooler Master Nepton 240m pump rattle

Recommended Posts

Martin    0

This is my first post so hello to all and happy new year. As the title says i got a problem with my brand new cooler master nepton 240 and the problem is that the pump is rattling constantly and its set full speed in bios. This is my second CM Nepton 240m, i also got the same problem with the first one and i got replecament under warranty but the second have same problem, cooler is working approx 15h nonstop and rattling is still there so i want to know what should i do, should get another replecament or request full refund from the seller because i got 2 faulty products both with same peoblem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Martin    0

Hi mohd noh,

my system specs:

i7 4790K @ stock but great temps with the nepton 240m, 

Asus Maximus VII Hero

Kingston HyperX Beast 2400MHZ 2x8GB

Gigabyte GTX970 G1 Gaming

Gigabyte ODIN 700W PSU

Samsung 840EVO 250GB SSD

1TB HDD WD EZEX Blue

Case Cooler Master HAF 932 Advanced with nepton mounted on the top.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sunday Morning    177

Hi mohd noh,

my system specs:

i7 4790K @ stock but great temps with the nepton 240m, 

Asus Maximus VII Hero

Kingston HyperX Beast 2400MHZ 2x8GB

Gigabyte GTX970 G1 Gaming

Gigabyte ODIN 700W PSU

Samsung 840EVO 250GB SSD

1TB HDD WD EZEX Blue

Case Cooler Master HAF 932 Advanced with nepton mounted on the top.

 

 

Hmm can you explain regarding the installation ... example pump and fans connector

 

Tips. try dont over tight the screw 

 

try check might can help you : http://community.coolermaster.com/index.php/topic/11937-help-i-have-a-problem/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Martin    0

Hmm can you explain regarding the installation ... example pump and fans connector

 

Tips. try dont over tight the screw 

 

try check might can help you : http://community.coolermaster.com/index.php/topic/11937-help-i-have-a-problem/

Its pull configuration on fans.. approx 30hours without shuting down my pc and pump still rattles i think this one is faulty pump too or to much air in the system.. i am going to RMA this one too and see what happens with 3rd if not then i am getting refund.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sunday Morning    177

Its pull configuration on fans.. approx 30hours without shuting down my pc and pump still rattles i think this one is faulty pump too or to much air in the system.. i am going to RMA this one too and see what happens with 3rd if not then i am getting refund.

Hmm before you going RMA my suggestion try recheck your installation and try on atleast 24h and see how

 

and try research our previous topic : http://community.coolermaster.com/index.php/topic/10787-official-nepton-owners-club/page-12

 

and this : http://community.coolermaster.com/index.php/topic/12541-bruit-pompe-neptone-240-m/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Martin    0

Hmm before you going RMA my suggestion try recheck your installation and try on atleast 24h and see how

 

and try research our previous topic : http://community.coolermaster.com/index.php/topic/10787-official-nepton-owners-club/page-12

 

and this : http://community.coolermaster.com/index.php/topic/12541-bruit-pompe-neptone-240-m

I put my case upside down and pump is making random swoosh sounds and it isn't rattling and buzzing now only swooshing at random, should i leave it like this for 1 day or shouild i put it in normal position ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sunday Morning    177

you can try in normal position and see how ... 

 

but before that just make sure you connector is correct and try loose alittle bit the screw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Martin    0

you can try in normal position and see how ... 

 

but before that just make sure you connector is correct and try loose alittle bit the screw

Pump is connected to CPU_OPT and its on full speed, and fans are on CPU_FAN and its speeding up depending on temperature. I'll try to loose screws and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sunday Morning    177

Pump is connected to CPU_OPT and its on full speed, and fans are on CPU_FAN and its speeding up depending on temperature. I'll try to loose screws and see what happens.

i dont know for asus board :(

 

i have seidon 120v only with gigabyte board and have 4 type

 

1 full speed 

2 standard

3 perfromance

4 quiet

 

already test the all type .. my best performance is no3  no noise and no higher temp :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.