Sign in to follow this  
Okame

Cooldrive 6 Faults

Recommended Posts

Okame    0

I have just recently bought six Cooldrive 6s and, out of the four i have currently set up, three have got problems.

Drive one: When it cycles round to where it should display 'FAN 2' it actually says 'FN 2' (minor problem i know).

Drive two: Some of the 'pixels' in the LED display are not as bright as they should be and look really strange. Also, the temperature on channel 2 does not work, it always displays as 0.0 degrees.

Drive three: The temperature on channel 3 does not work, it always displays as 0.0 degrees. Also, when I initially powered it on, none of the buttons would work. This has since rectified itself though.

Would these problems be considered as genuine reasons for replacement and, as I have already cut up the thermal pads, will that stop me from being able to get a replacement?

I wonder what the other two will be like....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mr. Miyagi    2

Do you have all of your temp probes hooked up properly? You need to have all of the probes installed for it to function properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Okame    0

Tried out the last two drives now and one of those has a fault. Instead of saying CH 4 it just says 00 but it does go on to display the temperature correctly. So, out of 6 drives only 2 are ok. I'm a bit disappointed really....

Do you have all of your temp probes hooked up properly? You need to have all of the probes installed for it to function properly.
Well, I have checked that the cables from the temperature probes are firmly connected on to the actual PCB and all they all look ok. Is there anything else you can think of that I can check?
Why do not you ask your supplier for RMA service?
This I am about to try but my supplier specifically mentions that they will not accept anthing unless all the original bits are there. Like I said, I have already cut up some of the thermal pads and I doubt they will want those back...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mr. Miyagi    2

I think RMAing is going to be your best bet. You need to use all of the temp probes for it to function correctly though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this