Ronn Kelley

Nepton 240M has apparently died.

Recommended Posts

Ronn Kelley    0

I purchased my unit in May through Amazon, Marvoulous unit and has worked flawlessly until last night.

 

Last night while gaming I had an unexpected shutdown. Reboot brought up "CPU fan error." Even after an extended cooldown I could not get a complete to desktop reboot without it being interrupted by the error message. (Win10)

 

I uninstalled the unit and replaced it with the oversize CPU fan I used before I purchased the 240M.  The computer now works perfectly, but of course, about 20* F warmer.

 

I believe the pump in the cooler block has failed.

 

I tried Live Service, but it is unavailible at this time. (I did not see an availibilty schedule, so it just may be too late)

 

System: Homebrew

 

NZXT Phantom 410 Mid Tower

FX 8320 AMD @3.5 GHZ (not currently OC'ed)

Sapphire R9 270 2GB

600W bronze PS

ASUS M5A97 rev2 MB

toshiba 2TB HDD

seagate 2TB HDD

Zalman 90mm CPU fan (put back on after Nepton 240M failed)

 

Windows10 (upgrade from 8.1)

 

Thanks in advance for help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
dwilko    5

I take it the pump doesn't whir so to speak on startup? One way to tell is unplug all fans apart from pump and CPU fan you'll hears it, if its stopped contact cooler master and give them your details they should give you RMA details.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.